Inicializačný balíček pre ekasu

 

Údaje, ktoré potrebujeme aby sme spustili Vašu ekasu do prevádzky sú tzv.

  • identifikačné údaje, vo formáte XML, ktoré obsahujú údaje o Vašej firme a prevádzke
  • autentifikačné údaje, vo formáte XML, ktoré obsahujú certifikát, ktorý je platný 2 roky od jeho vydania
  • heslo /BEZ INTERPUNKCIE/ , ktoré ste zadali vy, účtovná firma, alebo poverený zástupca, na portáli finančnej správy v sekcii ekasa, pri vytváraní autentifikačných údajov 

Doporučujeme tieto údaje nám doručiť (ideálne mailom) ešte pred samotným prechodom na ekasu, pred dohodnutým termínom pre kontrolu, pretože ak nám ich donesiete v dohodnutý termín a nebudú správne, tak neurobíme nič, kým nebudete mať správne údaje. Kasu budete mať vyradenú, nefunkčnú a do 1.7.2019 nemusia byť ďalšie voľne termíny. 

UPOZORNENIE !!!
Veľa účtovných firiem zastupuje klientov a žiada o tieto údaje. Ale nám dodávajú údaje, ktoré nesúhlasia. Identifikačný XML nepatrí k autentifikačnému XML súboru.
Každý súbor ma svoje meno, napr. :

identifikačný : identitydata_88821206127470001_20190510143935.xml
autentifikačný :
 authdata_88821206127470001_20190401121502.xml 

A v názve je DIČ firmy, v tomto príklade 2120612747. A tieto keď nesúhlasia, tak to do ekasy žiaľ nenahráme. Dohodnutý termín prepadne a ďalšie voľné termíny sa míňajú .... Termín 1.7.2019 je o chvíľu.

Prosím, pošlite nám tieto údaje vždy spolu v jednom maily. Posielate raz identifikačné údaje, potom dopošlete autentifikačné, často viackrát opravené, neskôr ešte heslo. To celé v rozsahu niekoľkých dní. Potom vzniká v údajoch zmätok. Kvôli istote, že je všetko správne, ak nám nepošlete všetko v jednom, tak vaše údaje mažeme, pokiaľ nebudú dodané vcelku ako jeden balíček.

 

Vzory týchto údajov :

 

- takto vyzerá identifikačný XML súbor :

Upozornenie : V tomto súbore musíte uviesť správne informácie ako je názov firmy, jeho adresa, prevádzka, atď. Veľa podkladov, ktoré nám boli zaslané obsahovali zlé mená, odpísané z pečiatok firmy, zo starej knihy pokladne a podobne. Tieto údaje však musia byť totožné ako sú vedené v oficiálnom registri firiem živnostenského úradu. Zaslané údaje nevieme zmeniť. Aké nám pošlete, také budete mať. Aj keď sú zlé. A je to zodpovednosť živnostníka, čo dodá, to má v ekase.
Odporúčame porovnať údaje s informáciami v registri : napr. http://www.zrsr.sk

 

 

- takto vyzerá autentifikačný XML súbor :  

 

 

A potrebujeme heslo, ktoré bolo zadávané E-kasa zóne na portáli finančnej správy pri vytváraní autentifikačných údajov :

 

Ukázať / Skryť mapu

Telefón

+ 421 905 275 832

Email

Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Adresa

Železničiarov 296/40, 028 01 Trstená